Vad göra mot halsbränna?

Halsbränna är inte farligt, men inte så skön känsla. Det är en  brännande känsla som kan komma efter att man har ätit. Det beror oftast på att magsaft kommer upp från magen och upp i din matstrupe och ibland hela vägen upp i munnen. När maginnehåll kommer upp i strupen känns det som att det obehagligt och bränner till. Därav att det heter just halsbränna. Funktionen som magsaften har är att  smälta maten det vill säga bryta ner maten så kroppen kan ta upp all näring. Magsyrans pH värde ligger mellan 1 och 3 vilket gör den sur och är anledningen till varför det bränns i halsen när du har halsbränna.

Som tur är så finns det flera saker att göra mot halsbränna och sura uppstötningar. Det är inte fel att ha Gaviscon hemma att ta till som ett exempel.

Fler saker du kan göra mot halsbränna

Gavscon kan effektivt lindra om du drabbas av halsbränna, men om du ser till att förebygga att få det, desto bättre. Det kan du göra genom att äta på rätt sätt. Äter du för snabbt samt att det även är kryddstarkt, desto större risk för halsbränna. Mat som gärna kan ge halsbränna är även fet mat, vitlök, tomat, mjölk, kaffe med flera andra.

Andra saker du kan göra är att dra ner på ciggen, stressa mindre samt gå ner i vikt. Sedan finns det "bra" mat mot halsbränna med så som youghurt, ingeföra, avokado, banan med mera.

 

11 Feb 2021