Behöver du en personlig assistent?

Du som har ett funkktionshinder och har behov av hjälp med ett eller flera grundläggande behov kan även ha rätt att få assistans. Det via Ekens Assistans eller ett annat assistansbolag. 

Om du är max 65 år och har stora och/eller varaktiga funktionsnedsättningar och behöver personligt stöd så kan du ansöka om att få personlig assistans.

Idag är det två ställen det går att söka detta hos. Det hela beror på hur många timmars hjälp du behöver ha varje vecka

Är det mer än 20 timmar per vecka är det hos Försäkringskassan du ansöker, annars kommunen.

Ekens assistans som assistansbolag

Ett bra assistansbolag, det är Ekens Assistans. De kan bland annat hjälpa dig med detta kring att  söka assistansersättning samt att de kan hjälpa dig att hitta rätt sorts personliga assistenter. Du får vara med att rekrytera om du vill det, så att du känner att det blir rätt personer.

Att leva med assistenter, kanske dygnet runt, det gör ju att det är viktigt att det är rätt personer. Så personkemin mellan dig och dina assistenter måste ju stämma!

Att ha en eller flera personliga assistenter innebär att en eller flera personer hjälper dig med saker som du inte kan göra själv på egen hand. De finns till där för att kunna hjälpa till med grundläggande behov så som att du ska kunna tvätta dig, klä dig, gå på toa, kommunicera med mera. Du kan läsa mer om detta på Ekens sida om du vill. 

8 Jul 2021