Varför göra ett DNA-test?

Att göra ett DNA-test, det kan vara på grund av olika anledningar. Ofta hör man talas om DNA-test i samband med att fastställa faderskap eller att binda en person till en viss brottsplats. Men detta är inte bara vad man kan göra! Det går även att testa sitt DNA för att kolla upp vad man har för genetisk bakgrund. Kanske du slätforskar och har hittat en del resultat som du vill verifiera till exempel. Eller så vill du bara kolla upp om du har okända släktingar någonstans. 

Hitta rätt DNA test för dig

Om du vill göra ett DNA test så finns det idag många företag som erbjuder detta. Många gånger skickas då det hem ett kit, så att du själv kan topsa dig och skicka tillbaka. Det går snabbt och lätt att göra. Det är inte alltid lätt att veta vilket test som är bäst, så det kan vara bra att jämföra de olika företagen. Dels med vad det kostar och dels hur mycket fakta du kan få del av efter du gjort ditt test. 

Det är bra även att välja företag efter vad det är du vill ha ut av ditt test. Om det är för släktforskning eller om det är mer för att kolla den genetiska hälsan. 

Det kan vara ganska spännande det där med att göra ett DNA-test, för kanske man har en massa släktingar man inte visste om att man hade!

11 Jan 2022