Cykelträning året om

Vädret gör ju att det inte alltid är så trevligt att cykla ute. Men vill man hålla i sin träning så kan man göra det ändå. Det finns lite olika sätt att göra det på. Dels kan man köpa en motionscykel, jämför olika modeller på Fitnessfrank.se. Det går även att skaffa en så kallad trainer som det heter. Det är då helt enkelt en ställning där du kan sätta din vanliga cykel i och ha inomhus för att cykla på. På en trainer kan bakhjulet bromsas och du kan därmed avgöra hur tungt det ska vara. Det finns avancerade trainers som kopplas till dator eller tv, där du kan köra i virtuella scener och mot andra cyklister. En annan variant är en roller, som även det är en slags ställning för den vanliga cykeln.

Motionera med cykel

Du som inte är cykelfantast, utan bara vill få bra motion, så kan det räcka bra att ha just en vanlig motionscykel eller en spinningcykel. Den sistnämnda är vanligt att se på gym och gruppträningar. Där är det lite mer intensiv träning som gäller än på en vanlig motionscykel, det eftersom det går att ställa in trampmotståndet.

För vardagsbruk hemma så är det oftast enklast att välja en motionscykel. Fördelen med den är att du kan till exempel ställa den framför din tv och cykla till dina favoritprogram. Det gör att du kan förena nytta med nöje så att säga!

6 Aug 2021