Cykla med funktionshinder

Att kunna cykla eller få komma ut på cykel, även om man har ett funktionshinder är fullt möjligt. Det finns idag företag som sysslar med att tillverka specialcyklar, som antingen personen själv kan cykla med, eller att det är en person som sköter cyklandet och den som har ett funktionshinder kan sitta med. Då kan det vara bra med en personlig assisten. Läs mer här om sådana. Sedan finns det även andra idrotter där det finns specialrullstolar att använda. Att få röra på sig i en sport eller idrott, det ska man få möjlighet att göra oavsett vem man är eller vad för funktionshinder man har. Som tur är det allt fler som satsar på handikappidrott. 

Skaffa rätt cykel för dig

Idag finns det många som inte kan cykla på en så att säga traditionell cykel. Som tur är så finns det en mängd specialcyklar på marknaden idag att välja mellan. Det finns allt från barncyklar, tandemcyklar, parcyklar, treehjulingar, komfortcyklar, cyklar för rullstolar och mycket mer. Det går idag att nästan göra vad som helst för tillval på sådana cyklar.

Om du är ute efter en specialcykel som passar dig, sök på nätet. Det finns som sagt flera bra företag som kan assistera dig inom detta!

Om det är så att du även behöver en personlig assistent, för att få hjälp i vardagen så väl som med att cykla, så får du ansöka om det hos kommunen eller Försäkringskassan.

26 Mar 2021