Cykelsemester

Även om cykling är ett bra sätt att träna på, så är det även för nöjes skull man kan göra det. Att ta cykeln ut för dagsturer, eller varför inte testa på att ha cykelsemester? Det är ett utmärkt sätt att se dig omkring. Du ser så mycket mer från cykelsadeln än att sitta i en bil. Det går att göra cykelsemester på olika sätt. Antingen packar ni en vagn hemma och ger er av enligt en viss rutt, eller så tar ni bilen och stannar och campar på intressanta ställen runt om. Väl där kan ni ta cykeln runt till alla sevärdheter.

Många möjligheter för semester på cykel

I Sverige har vi många fina cykelleder att cykla. En av dem är Gotlandsleden. Att cykla på Gotland är fantastiskt och varierande! Mjuka badstränder blandat med vilda kustpartier. Fornminnen, historiska gårdar och vackra medeltidskyrkor smyckar leden. 

Ett annat bra ställe för cykling det är längs med Göta Kanal. Det gör man på gamla dragvägen som fått namnet av att förr gick det oxar där och drog båtarna längs med kanalen. Denna led är på totalt 87 km. Om du cyklar ofta och mycket kan det vara bra med tillskott, klicka här för att läsa mer om det.

Sedan finns det så klart en massa fler leder så som Kattegattsleden, Sydostleden, Funäsfjällen och mycket mer. Sedan går det ju att cykla lite var ni känner att ni vill cykla. 

18 Jun 2021