Reparera cykeln eller köpa en ny?

Det kommer en tid då cykeln man har, går sönder eller börjar krångla. Då har man två val. Det ena är att lämna in den på exempelvis en cykelverkstad i Örebro, eller att man köper en helt ny. Mycket handlar ju så klart om vad som är fel på cykeln och om det är värt att reparera den. Är det en dyr cykel, som kostat många tusen så kan det kanske vara värt att laga upp den. I alla fall om man inte vill lägga samma summa igen för att köpa en ny. En bra tävlingscykel kan ju kosta en del pengar. Samtidigt får inte lagningen bli för dyr heller, för då är det inte värt det. Det är alltså från fall till fall som man får avgöra det. 

Begagnade cyklar

Är det en vanlig enkel cykel du har, som inte kostat dig så mycket så kanske det lika gärna går att byta ut den. Det finns ju många bra begagnade cyklar att köpa, både av privatpersoner och av en cykelverkstad Örebro. Begagnade cyklar är oftast inte värt att laga, så vida det inte bara är ett enkelt däckbyte. Det är inte ens alltid nödvändigt då att lämna in den, du kan byta däck själv eller laga punkteringar. Fast det är klart, är du osäker och känner att du inte kan så är det ju då bra att låta ett proffs göra det. 

Satsa på helt ny cykel?

Om du cyklar mycket och ofta, då kan det vara värt att satsa på en helt ny cykel, i lite högre prisklass. Se bara till att du har ett bra cykellås på den så att du inte blir av med den. 

1 Feb 2020