En välsorterad cykelaffär

Det finns inte många av dem, de riktigt välsorterade cykelaffärerna. Att stiga in i en sådan är som att stiga in i himmelriket om man nu verkligen gillar cykling. I en välsorterad butik finns varenda mutter man kan tänkas behöva, utan att man måste vänta på att den ska beställas från andra sidan jordklotet först - den bara finns där på en hylla och väntar på en.

Som ett barn i en leksaksaffär

Som sagt så är de inte många, men jag hade hört talas om Västra Hamnens Cyklar långt innan jag fick chans att besöka den. Det är alltså en cykelaffär nere i Malmö och jag som inte bor i Malmö har mest hört talas om denna butik på omvägar. Men så hade jag vägarna förbi Malmö förra veckan och bestämde mig för att besöka Västra Hamnens Cyklar. Jag hade inga direkt behov av några specifika saker, men efter att ha klämt på grejer i en dryg timme lämnade jag butiken 1500 kronor fattigare, men med riktigt trevliga cykelprylar rikare. Jag kan nog mest likna mig själv vid hur barn beter sig i leksaksaffärer, minus gnäll och psykbryt.

En seriös verksamhet

Det är så fint när folk tar sina affärskoncept på allvar och vi cyklister är inte bortskämda med denna typ av butiker. Nu finns det dock någon på marknaden att se upp till och jag hoppas att andra tar efter - gärna butiker som ligger närmre mina hemtrakter.

5 Oct 2018