Crescent har bra cyklar

Idag finns det ju grymt många märken när det kommer till cyklar. Alla har vi säkert vår egen favorit. Ett bra märke på cyklar är Crescent. Du kan hitta cyklar från Crescent på nätet att köpa. 

Crescent är egentligen ett svenskt varumärke för fordon av olika slag och inte bara cyklar. Från början var det ett amerikanskt cykelmärke, men idag ägs varumärket Crescent av Cycleurope.

Lite historia

Cyklar av märket Crescent började tillverkas i Sverige 1908 och cyklarna hade en del framgångar i olika tävlingar. Det gjorde att cykklarna blev allt mer poppis. 

Året 1931 slogs företaget Velocipedaktiebolaget August Lindblad samman med AB Nymans Verkstäder i Uppsala. Två år senare, 1933 tog AB Nymans Verkstäder över även andra cykelfabriker och 1947 bytte man namn till Nymanbolagen och det populära cykelmärket Crescent blev med tiden dess huvudmärke.

År 1960 gick Nymanbolagen samman med Cykelfabriken Monark i Varberg. Det gemensamma namnet blev efter ett par år Monark Crescent AB eller MCB. Efter en affärsöverenskommelse med Husqvarna övertogs cykel- och mopedtillverkningen därifrån 1961. 

Crescent började tillverka mopeder och långt senare, under 2000-talet lanserade man barnvagnar och babytillbehör. 

Skaffa dig en Crescent 

Crescent är en bra cykel, oavsett om du ska ha den för att tävla med eller om du bara vill ha en bra cykel för att ta dig mellan hemmet och jobbet. Det finns många olika modeller av detta märke och det finns cyklar för barn, damer och herrar. 

5 May 2020