Byt cigarett om du ska röka!

Det kanske är en underlig uppmaning på en blogg som handlar om hälsa. Röka är ju inte bra på något sätt, men om man nu inte kan sluta röka, finns det bra sätt att stegvis trappa ned rökandet. Många tycker ju att det hör ihop med festande att röka. Festandet är heller inte bra, ur hälsosynpunkt. Alkohol i mycket små mängder är nog bra för kroppen. Det är många som jag känner som inte har tagit en droppe alkohol och ändå drabbats av cancer och leversjukdomar, och många som har druckit i nästan hela sitt liv och blir 90 år gamla, minst. Däremot är det fastlagt att dricker man, får man mycket sämre hälsa, om man nu lever vidare och inte drabbats av cancer. Så festande och cykling hör inte ihop.

Byt till e-cigarett

Om man nu ska röka och vill, men inte kan sluta, är e-cigaretten en bra början. Den ger mindre skadliga ämnen än den vanliga cigaretten. I en vanlig cigarett får man i sig 4000 gifter, däribland tjära, kolmonoxid, arsenik. Ja, du läste rätt; arsenik. Rena rama giftet. Med en e-cigarett får du i dig nikotin, vilket alla rökare är ute efter, men du slipper kolmonoxid som bildas när du tar bloss på den vanliga cigaretten. Med en e-cigarett bildas det vattenånga och det är det du drar i dig i e-cigaretter. Och så vitt jag vet är vattenånga bättre än kolmonoxid och tjära.

Finns på nätet

De flesta e-cigarettaffärer ligger på nätet. Varför vet jag inte. Kanske de flesta tobakshandlare tjänar mer på de sedvanliga cigaretterna. Det kanske handlar om affärsuppgörelser. Så vitt jag har märkt har det inte blivit någon stor hype med e-cigaretter, vilket är mycket synd. Men du som röker, kan ju börja. Gå då in på eqcigs.se och handla bättre cigaretter. Sedan är det bara att försöka trappa ned. Lycka till!

12 Jul 2017