Ät och drick rätt för cykelpasset

cykling

Äta och träna rätt, brukar man säga är nyckel till att komma i form. Dock kan det skilja sig en del åt, beroende på vad man tränar. Träning ser olika ut och kräver olika mycket. En bra sak är Fitline produkter. De passar alla sorters träning. Men hur ska man äta, när det är cykelträning det handlar om då? Det hela handlar oftast inte om totala mänhden mat, utan mycket är hur man tajmar det man äter.

Innan och under träningspasset

4h innan träningspasset är det bra att äta en huvudmåltid. En som lägger grunden till god fysik och som är ett  måste. Försök äta hälsosamt och ha en bra balans mellan protein, fett och kolhydrater.

30-60 min innan träningspasset så är det bra att äta något litet samt att det är bra att fylla på med vätska. Ät något som har både protein och kolhydrater. Vätska för att inte bli uttorkad, protein för att bygga främja muskeltillväxt och kolhydrater för att förse musklerna med energi.

Under passet är det bra att dricka. Den som tränar en timme eller mindre behöver inget under passet. Men om man tränar längre än en timme, så är det bra att ha som regel att ricka två stora klunkar vatten, gärna rumstempererat, var tjugonde minut. Vid pass som pågår längre än 90 minuter kan du även välja att fylla på med energi i form av kolhydrater. 

Det var i alla fall lite tips att ta till dig!

14 Jun 2019